Na nás nemusíte čakať, my sme na webe!

Beyoncé Giselle Knowlesová

06.09.2010 14:45

 je americká  speváčka, texkárka, hudobná producentka, herečka, tanečnica, módna návrhárka a modelka. Má na konte 16 cien Grammy, čím sa stala prvou ženou v histórií, ktorá si v roku 2010 na udeľovaní cienGrammy odniesla domov za jeden večer 6 cien. Od roku 1999 pôsobila v dievčenskej skupine Destiny´s child, ktorá sa stala najúspešnejšou dievčenskou skupinou v histórii.

Beyoncé Knowles sa narodila v Houstone, v Texase, ako dcéra Mathewa Knowlesa, profesionálneho manažéra a Tiny Knowlesovej, kostymérky, výtvarníčky a kaderníčky. Otec Beyoncé je Afroameričan, jej matka má kreorský pôvod. Má staršiu sestru Solange, ktorá je speváčka, skladateľka a herečka.

Beyoncé chodila na základnú školu St. Mary v Texase, kde navštevovala tanečné kurzy, vrátane baletu a jazzu. Jej talent v speve bol objavený, keď jej tanečný inštruktor začal pohmkávať pesničku, pri ktorej začala spievať vysoké tóny. Začala sa zúčastňovať rôznych talentových súťaží. S piesňou Imagine od Johna Lennona vyhrala súťaž. Vo veku sedem rokov začala Beyoncé získavať pozornosť tlače v miestnych novinách.

Na jeseň roku 1990 sa zapísala na strednú hudobnú školu v Houstone, kde navštevovala školský spevácky zbor. Tiež navštevovala strednú školu výtvarného umenia v Houstone. Stala sa sólistkou v zbore, v ktorom pôsobila dva roky.

Vo veku ôsmich rokoch, stretla LaTaviu Roberson, počas konkurzu v Entertainment Group. Spolu s priateľkou Kelly Rowland, boli umiestnené do skupiny. Pôvodne sa volali „Girl´s Tyme“.

R&B producent Arne Frager odletel do Houstonu, aby spoznal dievčatá. Dievčatá sa zúčastnili súťaže, ale prehrali. Bola to ich prvá profesionálna prekážka, ale len do tej doby, než sa dozvedeli, že popovým hviezdam Brietney Spirse a  Justinovi Timberlakovi sa stalo to isté.

© 2010 Všetky práva vyhradené. VillQ- šéfredaktor ©News Magazine

Tvorba webu zdarmaWebnode